Floods in Norway
© Ukendt
Skaderne ventes op mod NRK 100 millioner blot fra private ejendomme.
Forsikringsselskapene forbereder seg på skader for titalls millioner kroner etter de enorme nedbørsmengdene på Østlandet.

Vi fikk klar beskjed tirsdag om at det ville bli mye nedbør, så vi var forberedt på det, sier kommunikasjonsdirektør Jan Erik Fåne i Finans Norge til NTB.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Meteorologisk institutt anslo tirsdag at det ville bli mye nedbør fra tirsdag kveld, og onsdag ettermiddag sendte Meteorologisk institutt ut OBS-varsel for Oslo, Akershus og Østfold. I tillegg er det flom- og jordskredfare i flere fylker, ifølge NVE.

Oversvømmelser i Norge
© Jernbaneverket


MYE VANN: Slik ser det ut på togsporet ved Tyristrand i Buskerud. Strekningen fra Darbu til Drangedal har vært stengt en stund, og ved 11.00-tiden kom beskjeden om at alle tog er innstilt mellom Oslo og Kristiansand.
Innesperret på hytta etter nedbøren

Ansatte reagerer på at folk stjeler matvarer

If forsikring anslår på vegne av hele forsikringsbransjen at det ventes innrapportert skader for over 100 millioner bare på privathus, melder TV 2. Fåne i Finans Norge, som er hovedorganisasjon for finansnæringen i Norge, mener det er for tidlig å si hva den totale summen vil bli.

- Vi vet ikke hvor lenge nedbøren vil vare, og det er ennå mange som ikke har meldt inn skader, sier han.

- Det var bare å redde unna mest mulig

Se flom-bildene fra Vestfold

Fåne mener det vil ta noen dager å få oversikt, og legger til at folk nå er mest opptatt av å redde det som reddes kan.

- Ta kontakt med forsikringsselskapet og lag en oversikt over det man har tapt for å få et så riktig skadeoppgjør som mulig, råder han.