tesla
Japanske videnskabsmænd har med succes transmitteret elektrisk energi trådløst gennem luften og dermed bevist at Nikola Tesla var på sporet af noget stort.

I årevis har debatten raset om hvorvidt kraft kunne eller ikke kunne overføres gennem luften, og mens der har været mange rapporter som har vist at dette kunne gøres i lille skala, så har der aldrig været en stor mainstream undersøgelse ind i fænomenet indtil nu.

Videnskabsmænd fra the Japan Aerospace Exploration Agency udnyttede mikrobølger til at sende elektricitet til et planlagt mål 55 meter væk.
"Dette var første gang at det er lykkedes nogen at sende et stort output på næsten 2000 Watt af elektrisk kraft via mikrobølger til et lille mål, ved brugen af et følsomt retningsvirkende kontrol apparat." sagde en talsmand for agenturet til AFP torsdag.
"SSPS består af et rum-baseret kraft genererende/transmitterende facilitet som samler sollys, konverterer det til mikrobølger eller laserlys, og transmitterer det til jorden; og en kraftmodtagende facilitet på jorden," forklarerede forsker Yasuyuki Fukumuro.
"Der er mange teknologiske udfordringer at løse inden SSPS kan blive gennemført. Når kraft overføres via mikrobølger er en betydeligt teknologisk udfordring hvordan man kan kontrollere retningen og transmittere det med absolut præcision fra en geostationær bane til en modtagende station på jorden," tilføjede han.
SSPS projektet vil til at starte med fokusere på rumapplikationer, til at levere kraft til rumstationer, shuttles, og udstyr, men vil senere også blive udnyttet til praktiske ting på jorden.