south front
Kamphandlinger har fortsat på frontlinjen siden i går aftes. Ukrainsk artilleri har bombarderet Putilovka og Kievskiy distrikterne i byen Donetsk. Ildkampe var igang i Spartak sektoren i nat. Kievs styrker angreb fra Avdeevka sektoren mod kontrolpunkterne i Yakovlevka og Yasinovataya.


Kievs artilleri bombarderede kraftigt den novorussiske bebyggelse Maryinka i nat. Den Ukrainske side brugte aktivt kampvogne, morterer og howitzers. Der var også kamphandlinger over størstedelen af frontlinjen. De hårdeste kampe har været i Veselaya Gora og Peski.

Kilder fra Lugansk Peoples Republic (LPR) rapporterer at ukrainske soldater sælger lette våben i den Kiev kontrollerede by Schastie. For et par dage siden prøvede en fuld millitant fra den pro-Kiev battalion 'Aidar' at sælge en Kalashnikov til en OSCE observatør som havde været i byen for at overvåge våbenstilstanden.

5. Juni 2015

Novorussiske styrker har ødelagt 60 enheder af Ukrainsk militær materiel og dræbt over 400 soldater i kampe omkring bebyggelsen Maryinka, erklærede lederen af Donetsk Peoples Republic (DPR) Aleksandr Zakharchenko idag. Novorussiske styrker er nu udstationeret i centrum af bebyggelsen og fastholder den strategiske korsvej til Krasnogorovka.

I mellemtiden har Kievs militær tilbagebragt alle tunge våben til kontaktlinjen. Ukraines militærtalsmand Andrey Lisenko erklærede at Kiev ikke vil trække deres tunge militærmateriel væk fra sektorerne i bebyggelserne Maryinka og Krasnogorovka. Derudover er alle Kievs væbnede styrker i højeste krigsberedskab. Det lader til at Kiev regeringen er ligeglad med Minsk våbenhvileaftalen.

Ukrainisk artilleri har bombarderet Donetsk med tungt artilleri idag. Sporadiske ildkampe finder sted i Shirokino, et barn blev dræbt af Ukrainsk artilleri i Telmonvo. Situationen er ved at blive anspændt over hele kontaktlinjen. Den militære talsmand for DPR Eduard Basurin har ligeledes erklæret at den politiske process ikke længere har nogen indflydelse på situationen i Donbass.