Turkish President Recep Tayyip Erdogan
© AFP 2015/ OZAN KOSE
Den tyrkiske Præsident Recep Tayyip Erdogan har gentaget, at han er parat til at træde tilbage, hvis det bliver bevist, at Ankara køber olie fra den militante gruppe IS/Daesh/Islamisk Stat.

Den 1. December, sagde Erdogan, at han var klar til at træde tilbage, hvis det kunne bevises at Ankara køber olie fra IS, som er forbudt i Rusland og adskillige andre lande.

"Jeg vil ikke forblive som præsident, hvis oliesalg til Tyrkiet fra IS blive bevist," sagde Erdogan i en tale, som blev udsendt af NTV kanalen, mandag.

Ifølge den tyrkiske præsident ville han føle skam overfor sine "forfædre og stamfædre", hvis Tyrkiet købte råolie fra terrorister.

Rusland har gentagende gange hævdet, at Tyrkiet er hovedopkøber af illegal olie fra Syrien og Irak, og anklager Erdogan og hans familie for direkte deltagen i terroristgruppens olieforretning.

Det russiske forsvarsministerium afslørede satellitbilleder, der viser at Islamisk Stat transporterer op imod 200,000 tønder olie, i mindst 1,722 lastbiler, til tredjepartslande, særligt Tyrkiet.

Artiklen er oversat af SOTT, fra : Erdogan renews his pledge to resign if claims of Turkey buying Daesh oil proven